Nextcloud November 2019

I November lanserade Nextcloud version 3.9.0 av sin Android-app med stöd för bl a Markdown förhandsgranskning, fjärradering av enheter samt en ny mediaspelare. Många nyttiga nya funktioner och förbättrad säkerhet är alltid välkomna nyheter tycker vi. För skrivbordsklienten har Nextcloud nu också stöd för fjärradering samt mörkt läge för Mac OSX. Bland säkerhetsförbättringarna märks OpenSSL 1.1.1d och TLS 1.3 på alla plattformar. Även Nextcloud-appen för iOS uppdaterades nyligen (oktober). Vi rekommenderar alla användare att uppgradera sina skrivbordsklienter och mobilappar.

Nextcloud har också släppt första versionsuppdateringen till 17.0, som inte helt oväntat fick nummer 17.0.1. Även uppdateringar för Nextcloud 15 och Nextcloud 16 har släppts. Samtidigt informerar Nextcloud att version 15 får end-of-life-status i December 2019. Vi håller vår Nextcloud-miljö vid version 16 tills dess att version 17 nått samma nivå av stabilitet som version 16. Vid önskemål tillhandahåller vi såklart version 17 till våra kunder.

I September i år hölls Nextcloud Conference 2019 mer om detta kan du läsa här: Nextcloud Conference 2019 Talks

Vill du veta mer om Nextcloud och vad Nextcloud kan göra för att förbättra din organisations effektivitet på ett GDPR-säkert sätt, med stöd för Windows, Linux, Mac OSX samt Android och iOS, hör gärna av dig till oss så berättar vi. Läs mer om NextCloud