Kommunicera med bilder i Work2Go

bilder-w2g

En del bilder kommunicerar, andra säger ingenting alls. Uttrycket att en bild säger mer än tusen ord är en gammal sanning, men ett ord kan också förändra hela bilden. Hur som helst är det nästan alltid trevligt med bilder och de kan förtydliga ditt budskap på ett väldigt enkelt sätt. I Work2Go kan du självklart använda dig av bilder, men vet du hur?!

Bifoga bilder i ett mejl eller skicka en länk till bilderna?

Om det enbart handlar om en eller ett par bilder, kan det vara enklast att bifoga bilderna till mejlet. Om det däremot handlar om ett flertal, kan det vara bättre att spara ner bilderna i en mapp i din Portfölj som du sedan delar ut och mejlar ut länken till. Då blir det inget tungt mejl och du kan känna dig säker på att du kan skicka mejlet och att din mottagares epostserver kan ta emot mejlet, utan några som helst problem. Alla e-postservrar kan nämligen inte hantera hur stora/tunga mejl som helst.

Mejla bilder som bilaga eller infogad i själva mejlet?

Den mest uppenbara skillnaden är så klart att då man väljer att visa bilden i själva meddelandet så syns bilden då man läser mejlet. Om man väljer att bifoga bilden som en fil, får man bilden separat och måste klicka på den för att se den.

När du får ett mejl med bilder i själva meddelandet är det vanligt att de har blivit blockerade och att du behöver klicka på en länk för att tillåta att bilder i själva meddelandet ska visas innan de blir synliga. Orsaken till detta är att undvika eventuell spridning av virus genom bilder. Det skyddar även din integritet, då registrering om du öppnar ett mejl eller inte ofta läggs i just en bild.

Spara bifogade bilder i Portföljen eller på datorn?

Sparar du bilden i din Portfölj har du alltid tillgång till den.
Sparar du bilden på din hårddisk kan du spara på din kontokvota.
Hur du än sparar en bifogad bild är det bra att veta att du då sparar ner en kopia av bilden, dvs att bilden finns både kvar i mejlet och i din Portfölj/hårddisk. Så om du har sparat bildfilen kan det vara klokt att ta bort den från mejlet sen.

Skapa bildspel direkt i ditt konto

Ett trevligt sätt att visa upp dina bilder för andra är att göra ett bildspel av dem.
Det kan du göra direkt från din Portfölj.

Länka bilder till en hemsida

Med bara några klick kan du länka en bild.
Ett snyggt sätt att ta din mottagare vidare till din hemsida t ex.

 

Work2Go – Samarbete och kommunikation på dina villkor

Work2Go är ett verktyg för samarbete och kommunikation och som kan nås vart man än befinner sig. På kontot finns e-post, kalender, adressbok, uppgiftslistor, anteckningar, filer mm. De är delningsbara och behörighetsstyrda. Vidare finns det även möjlighet att synka till sin mobil.