Matomo bättre och mer prisvärt än Google Analytics

Matomo är en ledande open-source webbanalysplattform som ger användaren fullständig kontroll över sitt data och integritet. Med Matomo kan du spåra dina besökare på ett säkert och privat sätt, samtidigt som du får tillgång till en mängd olika analysverktyg för att optimera din webbplats.

Jämfört med Google Analytics, som är den mest kända webbanalysplattformen, ger Matomo användarna fler fördelar. För det första är Matomo fullt anpassningsbar och öppen källkod. Det betyder att du kan ändra och anpassa verktyget för att passa dina behov. Du kan också lägga till anpassade plugins och verktyg för att få ännu mer ut av Matomo.

För det andra kan du vara säker på att ditt data är skyddat med Matomo. Till skillnad från Google Analytics som använder sig av tredjepartstjänster för att lagra data, håller Matomo ditt data privat. Det betyder att du har fullständig kontroll över ditt data och kan säkerställa att det inte delas med någon annan.

Matomo

För det tredje är Matomo mycket mer transparent när det gäller datainsamling. Du kan välja vilket data som samlas in och hur det används. Det ger dig fullständig insyn i vad som händer på din webbplats och vilket data som samlas in.

För det fjärde är Matomo också mycket enklare att använda än Google Analytics. Du behöver inte ha några tekniska kunskaper för att komma igång med Matomo. Plattformen är intuitiv och användarvänlig, och du kan skapa anpassade rapporter och vyer på ett enkelt sätt.

Slutligen är Matomo också mycket mer prisvärt än Google Analytics. Med Matomo behöver du inte betala för dyra premiumfunktioner eller tillägg. Allt du behöver finns tillgängligt gratis, och du betalar endast för support och hosting, vilket gör det till ett mycket attraktivt alternativ för små och medelstora företag.

I sammanfattning är Matomo en utmärkt alternativ till Google Analytics för alla som söker en mer anpassningsbar, säkrare och transparent webbanalysplattform. Med enkelhet, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet har Matomo bevisat sig vara ett värdefullt verktyg för webbanalys för tusentals företag runt om i världen.

Importera Google Analytics data till Matomo

Om du funderar på byta låter Matomo dig importera ditt Google Analytics-data direkt till din Matomo. Du kommer inte förlora data och fortsätter där du slutade i GA.

Läs mer om vad Matomo kan göra.