Integrera Mattermost med WordPress

WordPress-tillägget Cloudbridge Mattermost gör det lätt att integrera WordPress och Mattermost; tillägget stöder WordPress 5.8, OAuth2 och olika typer av aviseringar för händelser på er WordPress-webbplats.

Mattermost är ett fantastiskt kommunikationsverktyg som på många sätt liknar Slack. Men Mattermost är så mycket mer än ”bara chat”. Det går att bygga hela system runt Mattermost och naturligtvis knyter också Mattermost ihop företagets personal på ett väldigt smidigt sätt. En stor fördel med Mattermost över många andra plattformar är att det är öppen källkod och att ni kan ha er alldeles egna GDPR-säkra Mattermost-miljö.

WordPress är bekant för många som ett av det mest använda ”webbsystemen” i världen. Det är också öppen källkod och kan användas till att bygga allt från enkla webbsajter till väldigt komplexa e-handelsplattformar, medlemssajter, osv. WordPress beskrivs också ofta som ett CMS-verktyg (”Content Management System”).

Övervaka WordPress

En säker WordPress-miljö är en övervakad WordPress-miljö. Vi har arbetat med WordPress i många år och ett ganska vanligt problem är att den eller de som är ansvariga för att hantera själva WordPress-plattformen inte har full insyn i vad som faktiskt händer när det kommer till intrång, inloggningsförsök, tillägg som installeras eller inaktiveras, osv.

Med WordPress-tillägget Cloudbridge Mattermost (CBMM) som är utvecklat av WebbPlatsen i Sverige AB så kan ni snabbt och enkelt få aviseringar i er Mattermost-miljö när vissa typer av användare loggar in, eller misslyckas med att logga in, i er WordPress-miljö. Det går också att konfigurera CBMM till att avisera när tillägg uppdateras, aktiveras eller inaktiveras. Det går vidare att konfigurera väldigt många nivåer av aviseringar i CBMM.

Centralisera inloggning

OAuth och OAuth2 är standarder för att autentisera åtkomst till ett system via ett annat system. Det är ett sätt att centralisera användar- och lösenordshantering. Eftersom både Mattermost och WordPress-tillägget Cloudbridge Mattermost stöder OAuth2, så kan ni enkelt konfigurera inloggning till WordPress via Mattermost och på så sätt slippa administrera lösenord i WordPress för era användare.

Cloudbridge Mattermost

Använder ni redan WordPress och Mattermost så kan ni enkelt installera Cloudbridge Mattermost i WordPress genom att söka efter tillägget inne i WordPress. Tillägget är verifierat för aktuella versioner av WordPress.

Vi kan WordPress

Vill ni ha en GDPR-säker WordPress-miljö, eller om ni är nyfikna på vad Mattermost kan göra för er så är ni välkomna att höra av er. Vi använder själva både WordPress och Mattermost.