Hur undviker du att din WordPress-sajt hackas?

Har du råkat ut för att din WordPress-sajt blivit hackad eller utsatt för intrång? Saknar din webbleverantör kunskapen eller intresset att hjälpa dig? Du är inte ensam.

Vi hjälpte nyligen en kund som fått sin sajt hackad. Kunden hade vid tillfället sin sajt hos en annan leverantör som valde att lösenordsskydda sajten och därmed effektivt stänga ner den för allmän åtkomst.

Efter ett antal timmars felsökning lyckades vi hitta och isolera problemet till en plugin som har haft ett antal säkerhetsluckor. Dessa säkerhetsluckor är nu åtgärdade av de som utvecklat tillägget, men än en gång så tål det att upprepas:

Se till att er sajt är ordentligt uppdaterad och att ni har användbara säkerhetskopior, eller anlita en seriös, kunnig och erfaren leverantör som gör detta åt er.

Läs mer om hur vi kan hjälpa er här.

Det tillägg som hade bristfällig säkerhet i detta fall heter ”Discount Rules for Woocommerce”, vilket enligt statistik finns installerat på över 30 000 WordPress-sajter. Detta betyder att många tusen WooCommerce-sajter kan påverkas av dessa brister. De som utvecklar detta tillägg har nu släppt version 2.1.2 som åtgärdar de upptäckta säkerhetsbristerna och alla som använder tillägget rekomenderas naturligtvis att uppdatera till den senaste versionen.

Behöver du hjälp att städa upp, underhålla eller utveckla din WordPress-sajt så är du välkommen att prata med oss. Vi kan WordPress och vi pratar gärna med dig, utan en massa tekniska klyschor. Du behöver inte flytta din webbsajt till oss om du inte vill, men om du gör det så lovar vi att ta hand om den så som den och du förtjänar.

Välkommen till en bättre digital vardag med WebbPlatsen i Sverige AB och WordPress!