Whois-skydd

Skydda informationen i Whois

Domän

Skydda informationen i Whois med Whois-skydd

Var anonym, undvik skräppost, bedrägeriförsök och försäljare med Whois-skydd

Idag är en domäns ägaruppgifter som namn, epost, adress, telefon fullt synliga för vem som helst och som ofta används av försäljare, bedragare mfl men det kan försvåras genom att man skyddar denna information med Whois-skydd. Med Whois-skydd döljs dina uppgifter och ersätts istället med en uppsättning alternativa men ändå fullt fungerande uppgifter så ni inte riskerar att förlora några potentiella affärsmöjligheter.

Beställ Whois-skydd

Whois-skydd kostar 150 SEK exklusive moms per domän och år.

För aktivering av Whois-skydd behöver er domän hanteras av oss och gör den inte redan det hjälper vi er att flytta och därefter sköter vi förnyelse som kostar 300kr/år.

Vilka toppdomäner fungerar den här tjänsten på?
I dagsläget går det att aktivera Whois-skydd på följande toppdomäner:
.COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ, .ME, .MOBI, .XXX

Så fungerar Whois-skydd

Dina verkliga personuppgifter döljs och ersätts istället med en uppsättning alternativa men ändå fullt fungerande uppgifter. På detta sätt är du skyddad mot personer som systematiskt söker igenom databasen efter e-post och postadresser att skicka skräppost och reklamerbjudanden till.

Du står självklart kvar som ägare av domänen.

All e-post som skickas till den synliga e-postadressen på Whois och som uppenbart inte är skräppost, kommer att besvaras med ett autosvar innehållandes en länk till en sajt som vi som mellanhand tillhandahåller. På sajten finns ett formulär som den som söker dig ombeds att fylla i för att komma i kontakt med dig. I nästa steg vidarebefordras denna formulärinformation till din riktiga e-postadress och du kan själv ta ställning till innehållet. Därför förlorar du inga potentiella affärsmöjligheter och är samtidigt skyddad mot oseriösa aktörer!

Du kan när som helst avaktivera tjänsten och återgå till att visa dina verkliga personuppgifter. Låt oss skydda dina personuppgifter och göra din internetnärvaro säkrare dygnet runt, 365 dagar om året!

Vad är Whois?

Whois är databaser som tillhandahåller kontaktinformation rörande webbens alla innehavare av domännamn och IP-adresser. Vem som helst kan använda databaserna och ta del av informationen som finns tillgänglig där. Som domänägare innebär detta att ditt fullständiga personnamn, e-postadress och telefonnummer är publika uppgifter som vem som helst kan ta del av och i värsta fall missbruka. Med hjälp av Whois-skydd döljs dina personuppgifter i den aktuella databasen och riskerar inte att hamna i orätta händer.